ENTICING RATIONALISM – Inhabitat Concept Project ISH02

INHABITAT STUDY HOUSE 02

The perfect combination between indoor and outdoor living, where day to day life flows freely, without barriers, through floor-to-ceiling sliding glass doors that provide for a smooth transition between the spaces. Situated in a unique and privileged environment,surrounded by native vegetation, this property enjoys the fusion between the seaside and its peaceful setting.

Breath-taking sea views complete the fabulous picture of this avant-garde architectural proposal, ideal for enjoying the fabulous Mediterranean climate and environment with maximum comfort. Every small detail has been designed with the utmost care to meet the highest expectations of quality and exclusivity.

FUNCTIONAL LAYOUT

Two exposed concrete volumes arranged in an “L”shape on a single platform define the layout of this project which extends over two levels. The lower half-buried volume,connected to the pedestrian and vehicle accesses, houses the open plan day-time area, leading out onto the poolside terrace and outdoor shaded living area facing the sea. The master suite is also situated on the lower floor, with a panoramic view over the water surface. The upper volume, that opens out to the East, accommodates three further bedrooms and bathrooms, linked through a hallway lit with skylights.

Contrasting with an exterior of bold, simple volumes, the interior is of great spatial diversity with double-height ceilings creating open and airy interiors, accompanied by a meditated use of light.

Location: La Fustera, Benissa, Alicante
Sqm plot: 918.42 sqm
Total built sqm: 341.37 sqm
Number of bedrooms: 4
Number of bathrooms: 4 + guest toilet
Completion: October 2017
Status: Sold

Clear and simple lines are the main features of Inhabitat’s first project in La Fustera, on the Benissa coastline. Currently nearing completion, this 4 bedroom home has a clever and practical layout, with an abundance of natural light through the windows that extend over the full length of the building and double height ceilings that add extra spaciousness to the interior spaces.


For further information contact us:

Your Name (required)

Your Email (required)

Your Telephone

Subject

Your Message


By continuing to use the site, you consent to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close